пятница, 5 апреля 2013 г.

Нажаль наша країна лідер-не в найкращому розумінні цього слова!


Україна стала абсолютним лідером з підліткового алкоголізму.



Підліткове пияцтво стало національною проблемою для України: за споживанням пива і слабкоалкогольних коктейлів вітчизняні тінейджери перевершили своїх європейських і російських однолітків.
Дані Всесвітньої організації охорона здоров'я, опубліковані цього року, шокували навіть фахівців - Україна стала абсолютним лідером серед сорока країн Європи за кількістю підлітків 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь.
В цілому близько 40% співвітчизників у віці від 14 до 18 років вживають "градусні" напої, а щотижневе розпивання пива в Україні серед найбільш юної публіки за останні чотири роки виросло удвічі. Причому міцні напої вже наздоганяють пиво за популярністю, затверджують в українському Інституті соціальних досліджень імені Яременко.
Мало того, за спостереженнями київського психолога Юрія Калашникова, в кількості випитого дівчата вже не відстають від хлопців і в старших класах навіть умудряються перехопити пальму першості.
"Половина 15-річних школярок вважають нормальним вживання ром-коли або джин-тоніка щотижня", - констатує соціолог Наталія Льовчук. У залежність від коктейлів найчастіше потрапляють саме дівчата.
Наркологи і психологи б'ють тривогу - проблема стає загальнонаціональною.
Повсюдний продаж спиртного неповнолітнім в торгових точках, не дивлячись на заборону, і поблажливе відношення суспільства до слабкого алкоголю тільки укріплюють його позиції в українській молодіжній субкультурі, вважають експерти.
Коктейль або пиво - майже обов'язкова складова спілкування, і навіть просто угамувати спрагу краще чимось, що вставляє, - вважають сучасні підлітки.
При цьому у малолітніх любителів пива і алкопопсів вже до 20 років є всі шанси поповнити ряди алкозалежних, стверджує головний нарколог Київської області Геннадій Зільберблат. У групі ризику, за його словами, вже близько п'яти тисяч українських підлітків. І це тільки ті, хто потрапив у поле зору наркокабінетів, а реальна цифра вдесятеро більша, - упевнений доктор, повідомляє Корреспондент.net.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_ukrajina-stala-absolyutnim-liderom-z-pidlitkovogo-alkogolizmu/245106">Gazeta.ua</a>

Комментариев нет:

Отправить комментарий